Grandios drömpop

 
 
Amerikanska rockbandet Tashaki Miyaki med musikrötterna i Los Angeles, California, som bildades 2011 och redan från början på den amerikanska indiescenen odlat en mystisk bild av sig själva genom
att framträda med alias istället för sina riktiga namn.
Det och en ljudbild som klingade av paisley underground/drömpop vibbar var naturligtvis något som musikpress typ NME & Mojo Magazine tände omgående på. 
Men numera vet man att sångerskan och multi-instrumentalist Paige Stark samt gitarristen Luke Paquin (ex. Hot Hot Heat) möttes i Los Angeles redan 2004.
 
2011 kom den självbetitlade EP-debuten i England och två år senare formade amerikanska Burger Records om EP'n till en kassettutgåva i USA.
Ett coveralbum 2011,med passande titeln "Under Cover", där man bland andra tolkade låtare av Sam Cooke, The AssociationBuzzcocks, INXS & Father John Misty blev nästa projekt.
Den följdes fyra år senare av "Under Cover Vol.2" som underligt nog bara fanns tillgängligt som gratis download.
 
2017 stegade Paige & Luke in i en studio tillsammans med basisten Dora Hiller och formade gruppens första riktiga fullängdare "The Dream" som producerades av Luke och släpptes på Metropolis Records i april det året.
De 11 nya spåren på ”Castaway”(Metropolis Records/Hemifrån) med release i början av juni är absolut något att kolla upp för er som blir knäsvag av drömsk, melodisk och högt svävande gitarrpop.       
/Björn
 
 
 

Weezer gör mig lycklig

 
Weezer är tillbaka med sin oemotståndliga hårdrockpop på "Van Weezer" (Atlantic)
Man kan inte annat änn att bli glad & lycklig inombords!
/Björn
 

Tidlös klass

 
The Coral är ett engelskt Merseyside rockpopband som bildades 1996.
Det självbetitlade debutalbumet 2002 nominerades till Mercury Music Prize och NME Magazine rankade fullängdaren som det fjärde bästa britiska albumet det året.
19 år senare är gruppen lika övertygande & inbjudande när de laddar dubbel-albumet "Coral Island"(Run On Records) med 22 låtar som genomsyras av personlig, tidlös grann formad pop, psykedelia, folkrock och Beatles vibbar.
/Björn
 
 

RSS 2.0