En hudnära melodiös gåva

 
Duon Jamestown Revival, bestående av barndomsvännerna Jonathan Clay & Zach Chance från Texas-staden Magnolia är en storslagen och hudnära melodiös gåva som det är oerhört svårt att värja sig emot.

Harmoniskt laddade med ett eget hudnära Americana & folkfärgat sound där namn som Willie Nelson, John Prine, Guy Clark, Everly Brothers och Creedence Clearwater Revival varit inspirationskällor.
Men Clay & Chance är på intet sätt ett plagiat av någon av ovanstånde namn utan har istället slipat på sitt eget uttryck och på sin tredje fullängdare "San Isabel" (Thirty Tigers/Border) hittat rätt.
/Björn
 

Svårstraffade makar


Makarna som båda sitter på excellenta egna diskografier.
Buddy & Julie Miller "Breakdown On 20TH Ave. South (New West/Border) är första gemensamma albumet sedan 2009 där deras klass och kvalité som låtskrivare på egen hand naturligtvis blir galet fint när de tillsammans låter sina musikaliska hjärtan banka i takt.
Addera ett lysande band i ryggen och ni hör inte bättre, bara kanske lika vass och varm americana under 2019.
/Björn
 

Inga kompromisser

 
Det skramlar underbart skönt och vackert om debutalbumet från duon Chris Turpin & Stephanie Jean som tilsammans går under namnet Ida Mae.
Rötterna finns i engelska Norwich men numera är de bosatta i Nashville.
Inte alls så konstig med tanke på soundet som genomsyrar de 13 spåren på debutalbumet "Chasing Light" (Vow Road/30 Tigers/Border). 
 
- Vi ville göra något enkelt, ärligt och rått på vårt sätt och utan att kompromissa, säger Turpin.
Med en betagande blandning av Delta blues, skramlig rock `n`roll, punk och två röster som är som gjorda för varandra så har de lyckats perfekt med att skapa sin alldeles egna identitet.
Till största delen inspelat live rakt av i studion under ledning av legendariska producenten Ethan Jones så har alla läckert fräcka pusselbitar fallit på plats.
Känslan av att man som lyssnare suttit med under inspelningarna förstärker helhetsintrycket.
Dunder helt enkelt!
/Björn
 
 

Fulländat!

 
Själva har Jack White, Brendan Benson och Greenhornes duon Patrick Keeler och Jack Lawrence kallat sig ett rockband bildat av vänskap.
Debuten för kompisgänget i supergruppen som släppte debuten "Broken Boy Soldiers" 2006 och uppföljaren "Consolers Of The Lonely" två år senare.
Båda mycket väl mottagna av både recensenter och skivköpare.
 
Att det dröjt ytterligare nio år till innan trean "Help Us Stranger" (Third Man Records/Border) har naturligtvis att göra med att kvartettens egna karriärer och projekt som tar mycket tid 
Men den som väntar på något gott får garanterat 100% valuta för slantarna med de 12 låtarna där White´s rockindie snille och Benson´s grymma granna powerpopådra resulterat i ett fulländat album som är en enda lång ryggradsrysare.
/Björn 
 
 

Dags för Kaurna

 
Australiensaren Kaurna Cronin har jag pushat för flera gånger tidigare på bloggen.
Album som "Glass Fool" 2015, "Southern Loss" 2016 & "Euphoria, Delirium & Loneliness" 2017 är helt övertygande kvalitetsbevis från en strålande musiker och låtskrivare som med sitt  varmt melodiösa folkrockpop sound bär arvet från tidlösa aussiehöjdare som The Go-Betweens & Paul Kelly med största möjliga fingertoppskänsla.
 
Med två patenterade nysläppta ess som "Leave Your Love Behind" & "Gotta Get Outta This Place" så känns det som att ytterligare en Kaurna fullängdare inte är allt för långt borta.
Hög tid också för ett internationellt genombrott för detta hårt turnerande musikaliska snille
som med sin Europaturné under July och Augusti gör sju livespelningar i vårt land.
 
Och är ni i närheten av Hällekis, Ulricehamn, Mariestad, Skarhamn, Korsån, Sigtuna eller Trollhättan mellan 10/7 och 21/7 så ta tillfället i akt att upptäcka en ny musikalisk kärlek.
/Björn
 

RSS 2.0