Allt ljus fortfarande på Imelda

 
Helt ny look, men minst lika hög musikalisk kvalité. 
För 10-12 år sedan var det rockabilly & 50-talslook som gällde för irländska sångerskan & låtskrivaren Imelda May.
Men på album nummer sex i diskografin, "11 Past The Hour" (Decca), bygger hon vidare på och
breddar ljudbilden med rock'n´roll & det coola soulpopsoundet som färgade 2017 års "Life Love Flesh Blood".
Med ett gäng eleganta gäster som Gina Martin, Niall McNamee, Noel Gallagher, Ronnie Wood & Dr. Shola Mos-Shogbamimu så är det mesta ljuset naturligtvis fortfarande på Imelda.
/Björn
 

Aldrig för sent för Lorentzen

Jag har skrivit om honom tidigare.
Men om du bommade det då så gör dig själv en musikalisk tjänst för det är aldrig för sent att göra
bekantskap med excellente singersongwritern Ben Lorentzen.
/Björn
 
 

Högsta personliga coverklass av Pete

Det är en konst att tolka andras låtar med stil & trovärdighet.
Att göra en cover som låter som att man faktiskt skrivit den själv skvallrar ofta om hög klass på tolkarens eget material.
Amerikanen Pete Yorn har visat personlig högsta singer-songwriter nivå med klassisk elegant pop & vass rock'n'roll vinkling på samtliga sina album sedan tidigt 2000-tal.
Färska coveralbum "Pete Yorn Sings The Classics" är inget undantag från den minst sagt granna diskografin.
/Björn

 

 

 


Bomma inte Nikki

Amerikanska americana singer/songwritern Nikki O'Neill's kärlek till soulmusiken började redan i 
tidig ålder och hon tvekar inte en sekund när hon nämner Pops Staples och Teenie Hodges som  sina viktigaste gitarrförebilder.

På sitt andra soloalbum, “World is Waiting” (Blackbird Record Label/Hemifrån) som släpps i tidiga maj visar hon med klass & stil att hon behärskar låtskrivarkonsten och sättet att leverera .
Där finns sju låtar där hon och hennes tighta band, med basisten Rob Fresco & trummslagaren Rich Lackowski, bjuder på en snygg blandning av blues, rock, soul med smakfulla stänk av americana.
/Björn


Musikaliskt vaccin

 
Explosiv och energiskt snärtig garagerock är ett som ett musikaliskt vaccin i Cornatider när man emellanåt känner av tvivlet.
2019 debuterade kvartetten Hot Breath med den strålande självbetitlade sexspårs EP'n och om en vecka lossar man efterlängtade fullängdaren "Rubbery Lips"(The Sign Records/Border).
Ett riffspäckat album fyllt med explosivt snärtig & melodiös garage rock'n'roll när den är som allra mest oemotståndlig.
Göteborgskvartetten Jennifer Israelsson (sång och gitarr), Jimmy Karlsson (trummor), Karl Edfeldt (gitarr) och Anton Frick Kallmin (bas) har ett förflutet i band som Honeymoon Disease, Hypnos & Grande och är en helt perfekt kvartett att med klass & stil vårda den fina svenska rocktraditionen. 
/Björn
 

Upptäck Doug

 
Amerikanen Doug Schmude har plockat ihop en alldeles förträfflig, charmig och jordnära sjuspårare i form av CD´n "Mileposts" (Lost Hubcap/Hemifrån).
Sju egna låtar där country,folk, rock & blues är beståndsdelarna som Doug med stor personlighet & värme använder sig av. Paralleler till storheter som Steve Earle, John Mellencamp, Jason Isbell & Ryan Bingham har nämnts & det är både hedrande och rättvist.
Men det är Doug´s starka personlighet som är den huvudsakliga kryddan.
/Björn
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0