Som att sitta inom samma fyra väggar

 

Bard Edrington V´s, sjunde fullängdare "Two Days In Terlingua" (Hemifrån) har ett lite annorlunda upplägg än att "bara" knalla in i en studio och börja jobba.
Det blev mer en musikalisk extraordinär upplevelse när producenten Bill Palmer kläckte idén att man istället skulle använda sig av en mobil inspelningsstudio och göra inspelningen i en 100 år gammal kyrka i norra delen av Chihuahua öknen som ligger på gränsen mellan USA och Mexiko.
Edrington och hans rutinerade och extraordinära musiker tände alla ordentligt på upplägget.

De 12 spåren är precis som albumtiteln skvallrar om inspelad rakt upp och ner på två dagar och utan pålägg och max tre omtagningar på varje låt.
Bard, sång & gitarr, och hans medmusikanter, Karina Wilson, sång, violin, Zoe Wilcox, bas, Alex McMahon, steel, gitarr, banjo, & bröderna Bill Palmer, sång, bas & Jim Palmer, trummor har alla satt kvalitativt varma och hudnära avtryck på helheten.
Som lyssnare får man känslan av att man sitter inom samma fyra väggar.
/Björn


Inte som många andra

 
 
 
24 september släpper blågula Gibrish sitt 5:e album "Ådalsbanan" (Paraply Records/Hemifrån. 
I vanlig ordning genomsyrad av bandets alldeles egna starka, personliga musikaliska profil och sound. 
Som på tidigare album så spinner kvintetten, med rötter i Sundsvall & Medelpad, ihop ett vackert melankoliskt grovkorningt sound på en blandning av rock, blues, jazz och teatermusik på de 14 spåren.
Temat  den här gången är människors utflyttning från landsbygd till stad, men också om militärens dödsskjutningar av demonstranter i Lunde år 1931.
/Björn
 

RSS 2.0