The Confusions Sgt.Pepper

 The Confusions
"T.C." (Massproduktion/PGM)
PPPPP
Kanske man kan se det som popsymbolik att Sundvalls, och ett av rikets tveklöst finest popindieband någonsin, släpper sitt nionde album just denna månad.
Hur som helst är det inget annat än imponerande att kompisgänget som bildades 1991 i statsdelen Skönsberg, och var en av bitarna i det stora indiepoppusslet på 90-talet där man tillsammans med andra svenska band som The Cardigans och Wannadies nådde framgångar långt utanför våra gränser, fortfarande håller ihop. 
Att man efter 24 år har kvar lusten, skärpan, glöden och snillet i sitt skapande är förbluffande.
Men den självbetitlade nummer nio i fullängdsformatet når man som flera gånger tidigare i karriären en bedårande musikalisk peak.
Frontfiguren och låtskrivaren Mikael Andersson-Knut står för samtliga tio låtar, två av dem har han skrivit tillsammans med gitarristen Fredrik Hast, "Stuck In The Middle", och producenten Johan Sigerud (The Soft Eyes & my Orchar) , "This Is War".
Och rakt igenom albumet visar Mikael att den stora gåvan när det gäller att perfekt kunna skruva till en poplåt är fortsatt intakt.
Här finns det omedelbara popknockarna som alltid varit gruppens styrka. "Oh God I Think I'm In Love", It´s So Quiet, It´s So Cold", "Stuck In The Middle", "Pavement" och "Yes & No", i den sistnämnda gör Mikael en ursnygg duett med Isabel Neib.
Den flocken är helt enkelt The Confusions adelsmärke.
Samarbetet med Sigerud har också inneburit nya influenser med en mäktigt ljudbild och stilfulla arrangemang som i "This Is War", "Mother" och den nära 12 minuter långa "Music" där Mikael Andersson-Knut bollar sin röst mot Frida Madelaine (Don´t Blame The Dog & Supersci).
Det är den helheten som känns The Confusions Sgt. Pepper.
Björn Bostrand
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0