100 % feelgood

Drew Holcomb & The Neighbors
"Good Light XL (Rootsy.nu)
PPPPP
Det känns som om en tio år lång hemlighet blivit avslöjad de senaste veckorna.
För det är så länge som den Memphis-baserade låtskrivaren, gitarristen och sångaren Drew Holcomb och hans band, hustrun Ellie Bannister Holcomb, sång & gitarr, Nathan Dugger, gitarr & keyboards och Rich Brinsfield. bas, spelat in och givit ut plattor som borde ha uppmärksammats på våra breddgrader långt tidigare.
Men den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för länge så när nu gruppens senaste fullängdare, som släpptes i USA förra året görs tillgänglig i Skandinavien är det en klar ynnest att få ta del av den högtflygande americanan och grannaste sorten av melodiskt popmusik med vita soulstänk som fyller albumet.
Öppningspåret "Another Man´s Shoes" är helt enkelt knäckande bra och vid första mötet jag fick känslan av att det här är alldeles för bra för albumets helhet.
Men "Good Light" med sitt livsbejakande driv, flödande orgel, singalong refräng och Drew´s sång skuggar "Another...".
Sen rullar det bara på i samma smakfulla och oemotståndliga upplägg. 
"The Wine We Drink", är en en duett mellan Drew och Ellie där man sänker tempot och blir så hudnära att man får känslan att de sitter livs levande strax bakom en.
"Tennessee" är mäktig högtflygande americana-soul med oslagbar melodi och en refräng som man bara vill skriksjunga med i.
"What Would I Do Without You" och "Rooftops" är båda på alla sätt och vis nära släktingar till "Tennessee" och när sen de övriga halvdussinet låtarna är perfekta bitar till platta som är 100 % feelgood.
Extra bonus i sammanhanget är att man på köpet av "Good Light" också får coverplattan "Through The Night: Live In The Studio" där Drew Holcomb & The Neighbors med fingertoppskänsla gör sina versioner av favoritlåtar från Bob Dylan, Tom Petty, Tom Waits, U2, Hank Williams med flera.
Investera och våga inte missa deras sju livegig i Sverige, Östersund den 7/10.
Björn Bostrand

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0