Van Etten snärjer

Sharon Van Etten
"Are We There" (Jagjaguwar/Border)
PPPP
En musikalisk resa att ta med sig in i sommaren.
På omslaget lutar Sharon sig ut genom bilfönstret och möter fartvinden.
Och på sätt och vis är det bilåkarmusik.
Men då helst en småmulen dag med stängda fönster och fokus på den stundtals betagande melankoli som dominerar den 33-åriga amerikanska sångerskan och låtskriverskans fjärde fullängdaren.
Uppföljaren till genombrottet i de lite bredare leden med 2012 års"Tramp" är producerad av henne själv och med hjälp och stöd av veteranproducenten Stewart Lerman har hon fått forma "A.W.T" som hon själv önskat. Och Sharon tvekar aldrig när det gäller att smycka låtarna textmässigt i det mest personliga och smärtfulla upplevelserna.
Men även om de elva spåren oftast går i dysterhetens tecken så är det ofta både storslaget, brilliant och alltid vackert. 
Därmed också upplyftande på det där underliga sättet som man aldrig riktigt får grepp om.
Hennes sång är magnifik och med bandmedlemmarna HeatherWoods Broderick, Dough Keith och Zeke Hutchins i ryggen kompleterade med musikaliska vänner som Adam Granduciel och Dave Hartley (War On Drugs), Jonathan Meiberg (Shearwater), Jana Hunter (Lower Dens) samt Peter Broderick och Mackenzie Scott (Torres) så väver Van Etten ihop en ljudbild som man inte vill värja sig mot.
Liknande artister: Angel Olsen, Damien Jurado, Courtney Barnett, Bill Callahan, Cat Power. 
Björn Bostrand 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0