Redan nu en av de stora

 Zoe Muth
"World Of Strangers" (Signature Sounds/Border)
PPPPP
Album nummer tre från Popgenifavoriten som med sitt band The Lost High Rollers gjorde en helt bedårande spelning på Marité den 1 mars 2012 släpptes i det tysta.
Lika totalt orättvist som när hon öppnade karriären med den självbetitlade debuten “Zoe Muth And the Lost High Rollers” 2009 och uppföljaren"Starlight Hotel" två år senare.
Båda hissades i den internationella musikpressen och klassiga branschtidningen No Depression placerade båda albumen på sin "Top 50 Albums".
Men samtidigt existerade den inte i den stora skaran av soffliggande media och radiokanaler som uppenbarligen tycker att det är skitjobbigt med nya guldkorn och istället satsar allt på att ge folk sånt som de "vill ha" och "känner igen".
Här är T.L.H.R. utbytta mot några av Austins, där Zoe numera bor, mest talangfulla musiker som Brad Rice (Keith Urban, Son Volt), Martie Maguire och Bruce Robinson (Dixie Chicks).
Och slutresultatet är magnifikt.
Zoe har "vänt upp och ner på det mesta" som hon sjunger i knockoutöppningen "Little Piece Of History"
Tillsammans med producenten George Reiff har hon tagit ännu ett steg och bredat sin musikaliska solfjäder när hon på de tio spåren korsbefruktar klassisk country, tidig folkcountryrock och färsk americana.
Hon är en bedårande sångerska och det blir bara totalt uppenbart i nedväxlade saker som "Mama Needs A Margarita", "Annabelle" och "Somebody I Know".
Och naturligtvis blir det lika klockrent när hon och bandet höjer tempot i "Little Piece Of History", "Make Me Change My Mind" och "Too Shiny"
De senaste tre åren har hon turnerat intensivt i USA och Europa, där spelningen i Östersund på Marité var ett av stoppen.
Uppenbarligen så har mötena med publik och fans stärkt och slipat denna diamant ytterligare. 
“Många av de nya sångerna har funnits i mitt huvud under lång tid. Jag behövde helt enkelt nya omgivningarna och ett lite annorlunda sound för att de skulle hitta ut, förklarar hon i pressreleasen.
Inte för inte så har Zoe tidigare kallats Seattle´s Emmylou.
Med "World Of Strangers" gör hon även skäl för epitetet Seattle's Lucinda.
Liknande Artister: Emmylou Harris, Lucinda Williams, Gillian Welch, Rita Hosking, My Darling Clementine. 
Björn Bostrand 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0