Deena & Doug

För ditt välbefinnande.
Deena Shoshkes startade sin musikaliska karriär på 80-talet i bandet The Cucumbers som var en av de ledande grupperna på den kreativa indiescenen i Hoboken, NJ.
Med Cucumbers turnerade hon runt om i USA med likasinnade grupper typ The Replacements, The Pixies, Tom Tom Club och They Might Be Giants.
Den musikaliska koppling genomsyrar också hennes dussinet låtar som utgör "Rock River" (Life Force Records/Hemifrån), även om det långt ifrån handlar om den klart löddriga rock'n'roll som Replacements och Pixies brukad pumpa ur sig.
Men Deena delar snillet med båda när det gäller rätta sortens american music med den rätta pophakarna och harmonierna.
När hon sen även visar sig vara en fena även på altcountry med en röst som fängslar på samma sätt som många av de finaste i genren så blir hennes andra soloalbum tämligen självklart.
Doug Ingoldsbury rör sig inom folkrockscenen och på "I've Got A Picture" (Doug Ingoldsby Music/Hemifrån), visar han sig vara både en utsökt låtskrivare och strålande sångare.
"Doug har ett hjärta och han äger begåvningen. En låtskrivares jobb är att få dig att verkligen känna något och Dougie lever verkligen upp till det måstet, har David Crosby sagt. 
Ett omdöme som räcker långt.
Här kan ni själva lyssna in er på Deena "Rock River" och Doug Ingoldsby "I've Got A Picture"
/Björn
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0