Svensk världsklass americana

Vagabond Ways
"V.W." (Vacaloca Records)
PPPP
Jag har längtat efter den här plattan sedan jag fick veta att den var under produktion.
Jag ska också villigt erkänna att den största anledningen till det suktandet är att Basse Wickman är en av tre huvudrollsinnehavare.
Basses betydelse för den högklassiga svenska americanan långt innan genren ens var döpt är ett obegripligt underskattat kapitel i svensk musikhistoria.
Hans album under 70 och 80-talet är pärlor som aldrig tappat glansen, och även den allt för glesa diskografi under 90-talet och framåt handlar om en svensk låtskrivarskatt.
Att vi i IF popgeni fick äran att ställa honom på en scen i Östersund för första gången den 25 april ifjol och mötas av en varm, generös artist och excellent musiker som trots många år i skymundan inte tappat det minsta av sin grace var en ren och skär ynnest.
Här står Basse för tre av albumets tio låtar och "City Lights", "Like A Cloud" och "Tell Me" är av orubbad och totalt tidlös Wickman-klass som får en att bara längta efter mer.
Att sen Totte Bergström (gitarrist, låtskrivare och bluegrass ess med bakgrund i grupper som New Strangers och Moonshine och ett flertal soloplattor) samt Christer Jonasson (låtskrivare, gitarrist och en av grundbultarna i FJK och Fria Proteatern) är sådan perfekta bollplank till Basse förstärker helhetsintrycket.
Tottes fyra och Christers tre låtar är i stort sett av samma granna virke och med trions vokala konst blir det internationell klass.
Med producenten Patricio Cabezas, bas, Niklas Lindström, trummor och Daniel Kurba, klaviatur, i ryggen har Vagabond Ways gjort ett album som känns i hela kroppen.
Och Basse!
Lova att du släpper ett soloalbum så fort det bara går.
Liknande Artister: The Byrds, Buffalo Springfield, Ian Matthews, Tom Petty, Eagles.
Björn Bostrand
 
 

 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Bra är den!

2014-03-31 @ 23:06:07
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0