Susan Cowsill

 
En av de tjejer som jag beundrat mest genom åren, varit lite små kär i, titt som tätt, är amerikanska singer/songwritern Susan Cowsill.
Hon började redan som barn när hennes bröder och mamma Startade gruppen The Cowsills på 60-talet. Bandet hann med sex plattor, plus en live-platta och en Greatest Hits, innan gruppen splittrades 1971. 1970 var The Cowsills med i Playboy After Dark, ett tv-program av och med Hugh Hefner som i princip skapades för att mura fast varumärket Playboy i den amerikanska folksjälen.
Men det blev lite komiskt när den då 11-åriga Susan Cowsill fick svara på Hugh Hefners fråga "Vad ska du bli när du bli stor" och hon svarade inövat (och väldigt opassande) "Miss February", men ett drypande ironiskt tonfall... Ingen liten modelltjej, här inte.
Den här tjejen visste vad hon ville, redan då. Hon vill lira rock ´n´ roll.
Susan fortsatte med musik på små klubbar, gjorde två singlar 1976, men som inte blev lyckade. Till slut, i början av 1980-talet, kom hon i kontakt med Dwight Twilley, och en karriär som bakgrundsångerska började. Hon jobbade bland annat med The Smithereens och Carlene Carter.
I dag har hon bandet Continental Drifters med Bangles Vicki Peterson och The Db´s Peter Holsapple. Hon jobbar även med Freedy Johnston och John Dee Graham under namnet The Hobart Brothers and Lil´ Sis´ Hobart.
Hon bodde i New Orleans när stormen Katrina sköljde över staden. Hon flydde, men förlorade i stort sett, alla sina tillhörigheter. Dessutom omkom, troligen, Barry. Han försvann i vågorna som stormen skapade.
Men fortfarande dyker hon upp som körsångerska bakom Dwight Twilley på klubbar runt om i USA. När hon inte återförenas med sina kvarlevande bröder, Bob, Paul och John, i The Cowsills.
I år fyller Susan Cowsill 55 år. Men trots branchens åldersfixering, så är hon fortfarande en av rockvärldens coolaste scenpersonligheter.
 
/Stefan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0