Risager på topp

Thorbjørn Risager & The Black Tornado
"Too Many Roads" (Ruf Records/Helan Kommunikation)
PPPP
Vill man försöka bota en första gradens blueshatare med massor av fördomar om genren så är det här kanske en av de absolut bästa mediceringarna.
För Risager och hans sju man starka The Black Tornado är en rootsmaskin extra ordinär som under ett decenium nu smält ihop blues, soul och rootsrock på ett fullkomligt självklart sätt med två gitarrer, keyboards, bas, trummor och en trio blåsare.
Känns också tydligt att de är mer övertygande än någonsin på det egenproducerade åttonde albumet som innehåller dussinet spår som aldrig någonsin är nära att falla ur ramen.
Man öppnar och avslutar med två riktiga rock'n'roll avtryck, "If You Wanna Leave" och "Play On" och kryddar senare med "High Rollin" och "Rich Man".
Fastnar aldrig i bluesfällan på titelspåret, "China Gate", "Paradise", "Backstreet Driver" och smeker soulådran med känsla i "Drowning", "Through The Tears", "Long Forgotten Track" och "Red Hot Blue".
Svintight sound och framförande rakt igenom.
Och längst fram i mixen på varenda spår leder Thorbjørn Risagers dynamiska, uttrycksfulla och varma röst ett album som klarar jämförelser i den internationella bluesfamiljen.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0