Rätt bandkemi på direkten

Stockholms baserade kvartetten July har haft sitt debutalbum "Raining Sun" (Border) ute i en dryg månad nu.
Med 11 spår som i samtliga fall utom ett är skrivna av bandet själv, Fredrik Schönbeck, gitarr & kör, David Snejken Nordlander, sologitarr & kör, Mattias Ahlén, sång & bas samt Anders Jönsson, trummor & kör.
Jönsson har rötterna i Järpen och har spelat med lokala band som Andreas Grega, The Great Elmos och Ove Wulff Band för att nu plocka några ur högen.
Numerar bor Anders i Stockholm och tillsammans med de tre övriga medlemmarna så har han helt klart hittat rätt bandkemi på direkten. 
Kvartettens kärlek till hårdrock är uppenbar, men det handlar långt ifrån om att bara stappla riff på hög.
July har fler sidor än så. 
I ett mail skriver Anders att man har hittat sitt sound i en unik mix av retro och nutid.
Albumet är inspelat i Gröndal studio, Stockholm, där man har haft fokus på livetagningar och på rullband för att, som de som Anders skriver, "ville hitta den ”rätta” och som vi tycker genuina känslan".
Patrik Heikinpieti (Mando Diao) har producerat och det är även han som tillsammans med Johan Gustafsson skött inspelningen.
Man sätter ribban högt redan med öppningsspåret "You Can´t Bring Me Down" där man på direkten blir medveten om deras fina melodiösa ådra och utmärkta vokala smyckning av låtarna.
Sen fyller man bara på med ytterligare tio spår som med ackuratess visar att man har utsökt harmoni även när det gäller låtskrivandet, och det oavsett om det handlar om stora ballader eller vass hookig uptemporock.
Jag hittar inte "Raining Sun" på varken Ginza eller CD.ON. Kanske bara en tidsfråga?
Annars går det ju utmärkt att ta kontakt med bandet via deras hemsida www.julyband.com/
/Björn
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0