En av de stora popsmidarna

Ken Stringfellow
"I Never Said I'd Make It Easy" (Lojinx/Border)
PPPPP
Han var med och startade ett av de största powerpop banden The Posies tillsammans med Jon Auer.
Han turnerade under flera år med R.E.M. och var med i studion när de spelade in "Reveal" 2001 och "Around The Sun" 2004 och tillsammans med Posies-polaren Jon Auer bildade han sidekicks till salige Alex Chilton i legendariska Big Star.
Och det är inget annat än ett gigantiskt frågetecken varför hans fem granna soloalbum från 1997 års "This Sounds Like Goodbye" och 2012:an "Danzig In The Moonlight" inte har ynglat av sig ett gäng monsterhits.
För Stringfellow är första klassens popsmidare.
När han nu samlar 16 låtar från sin solokarriär blir det uppenbart att han är en av de mest underskattade hantverkarna i den tidlöst klassiska popskolan.
Förutom eget guld som "Down Like Me", "Find Yourself Alone", "Sparrow", "Any Love (Cassandra et Lune)" och "Known Diamond" som emellanåt så oerhört elegant andas Posies när de är som allra finast, så gör han små underverk med andras låtar.
Här ryms också en handfull tolkningar som får den där speciella Stringfellow-touchen och inramningen som gör att han så rejält skiljer sig och sticker ut från mängden av snubbar som på fullt allvar hävdar att de kan konsten att skriva poplåtar som siktar och träffar mitt i prick i hjärtat.
Varför han valde att tolka just Robyn Hitchcock "Airscape", Bridget St. John "Ask Me No Questions", The Association 60-tals hit "Never My Love och legendariska rockarna The Replacements "Kids Don´t Follow" kanske kräver lite påläsning av pophistoriken.
Men man behöver bara glänta lite på sitt musikaliska hjärta för att totalt omfamnas av Stringfellows stora popkonst. 
"I Never Said..." släpps den 30 juni.
Björn Bostrand 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0