Coola gubbs

Det är inte alltid lätt att vara personlig och det oavsett vilken genre man
utgår från som artist.
Men här får ni två fina alternativ till fyrkantiga bluestovlor och urvattnad neo country. 
Phil Gammage blandar andras och egna låtar på "Adventures In Bluesland" (Word Wide Vibe Records/Hemifrån) och även om covers av Rose Marie McCoy och Charles Singleton "Trying To Get To You", ZZ Top's "La Grange" funkar alldeles utmärkt så är det hans egna sju kompositioner och tolkningar av traditionella amerikanska folksånger som "Wayfaring Stranger" Help Me" och "In The Pines" som sätter de djupaste avtrycken.
Gammage på sång, gitarr och munspel har ett bedårande band i ryggen.
För tillsammans med Don Fiorino, lap steel och banjo, Richard Demler, bas, producenten Kevin Tooley, trummor och percussion samt Joseph Nieves, bakgrundssång så bygger Gammage ihop en starkt personlig ljudbild med blues som botten med andra starkt dominerande rootskryddor formar en groove som bara suger tag.
En liten pärla!
Osborne Jones "In The Moment" (Lowbrow Records/Hemifrån) är tredje albumet släpptes ifjol hemma i USA, men har bara en månad på nacken i Europa.
Osborne Jones är inte solo utan består av de båda polarna David Osborne and Gwyn Jones som tillsammans med några av Los Angeles och London´s bästa pickers fyllt albumet med ett dussin låtar där den röda tråden hela tiden är basic själfull country utan krångel. 
Rktigt charmigt.
Och båda plattorna finns på Spotify.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0