Aldrig någon risk

Joan Osborne
"Love And Hate" (Membran/Naxos/Hemifrån)
PPPP
Album nummer tio från den amerikanska sångerskan och låtskriverskan känns som en sammanfattning av alla hennes färdigheter.
Många kommer säkert ihåg hennes dunderhit från 1995, "One Of Us" skriven av Eric Bazilian (The Hooters), som var en av låtarna på debutalbumet "Relish".
Men efter den kommersiella drömstarten så har Osborne fortsatt att pytsa ut ett gäng alldeles utmärkta album som trots att hon känns som en doldis för den europeiska publiken i flera fall sålt platinum i USA och inneburit sju Grammy nomineringar.
Joan´s styrka är att det aldrig har spelat någon roll om hon ger sig på rock, pop, blues, folk, soul, country eller praktiskt taget vilken stilart som helst, för det har alltid klickat rätt för denna ytterst själfull vokalist som säger sig vara influerad av Etta James och Ray Charles.
Majoriteten av de 12 spåren har hon skrivit tillsammans med Jack Petruzezelli, som hon också delat producent sysslan med.
"L.A.H" är en musikalisk gott-och-blandat påse där större delen av ovan nämnda stilarter finns representerade och textmässigt handlar det om just kärlek och hat. 
"Kärlek är alltid en risk. Människor man älskar kan ta fram det absolut bästa, men också det absolut värsta inom sig. Och vi kan göra exakt samma sak mot dem", säger Osborne om den vokala röda tråden.
Men det är aldrig någon risk att handla den här eller någon annan utgåva ur Joan Osborne's diskografi.
Liknande artister: Shelby Lynne, Sam Phillips, Shawn Colvin, Patti Griffin, Sheryl Crow.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0