Två lockande röster

Efter 15 år som artist och med en handfull album i diskografin så känns det som om kanadensiskan som till och med imponerade på Johnny Cash med sin granna röst har hittat helt rätt.
Med "Break These Chains" (Bandana Records/Hemifrån) har Tia McGraff gjort en mycket smakfullt och välbalanserad platta som vandrar ut och in mellan klassisk country och rootsfärgad americana.
Tillsammans med äkta maken och gitarristen Tommy Parham har Tia skrivit och fyllt albumet med dussinet spår som tål de flesta jämförelserna på ämnet.
21-åriga Casey Weston var en av finalister i första årgången av NBC's Idolliknande "The Voice":
Sedan dess har det hänt en hel del för Casey som av Cee Lo Green kallades "little Stevie Nicks".
Hennes främsta styrka är rösten, men på sitt andra album "Find The Moon" (Casey Weston/Hemifrån) visar hon också att låtskrivarkänslan redan är välutvecklad och har alla chanser att ta ännu större steg.
Weston har skrivit samtliga 13 spår, på egen hand eller tillsammans med andra, på "F.T.M." och den musikaliska formen är mestadels modernt polerad radiocountry.
Men det finns också tydliga spår av countryns grövre oputsade rotsystem och americana där Weston har alla möjligheter att stärka sin personlighet ytterligare.
Återstår att se om hon vill eller nöjer sig med att bara vara ytterligare en stark röst i lightcountryn?
/Björn 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0