Storstilad popkonst

Dum Dum Girls
"Too True" (Sub Pop/Border)
PPPP
Sommaren 2012, mellan två turnésvängar, låste Dee Dee Penny in sig i sin lägenhet i New York för att skriva låtar till album nummer tre. En vecka senare lämnade hon lyan och drog ut på turné igen med tio nya låtar i bagaget.
Jag förmodar att det är det tiotalet som utgör deras tredje album och uppföljaren till 4AD drömpopen på 2011 års "Only In Dreams".
Precis som på "O.I.D." är det ännu en gång legendariske producenten Richard Gottherer tillsammans med Sune Rose Wagner (The Raveonettes) som håller i tyglar när det handlat om att sätta profilen och vårda Dee Dee's fina mångfaceterade popfeeling.
På nytt har Gottherer och Wagner haft den goda smaken att lyfta fram Dee Dee´s sångröst i ljudbilden, tämjt gitarrlarmet till helt rätt nivå och hittat rätt beat i rhythm sektionen.
Relativt små, men viktiga åtgärder som gör att Dee Dee, Jules, Sandy och Malia pangar in en handfull av sina klart läckraste skapelser hittills när man målar ljudbilden med poplåtar som vandrar ut och in i trash, synt, psychedelia, power, noise och punk.
"Too True" är ett album jag gärna sträcklyssnar på utan att känna minsta behov att bryta låtordningen med fjärrkontollen.
Men när de 31 minuterna som "Too True" sträcker ut sig över känns för kort så är repeat av "Rimbaud Eyes", "Are You Okay", "Too True To Be Good", "In The Wake Of You", Little Minx", "Under These Hands" och "Trouble" självklar med de övriga tre som skuggar.
Storstilad popkonst!
Liknande artister: The Raveonettes, Bleached, Frankie Rose, Vivian Girls, Divinyls.  
Björn Bostrand
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0