Missionen rullar vidare

Ja, jag vet att både Bruce och Takida släpper nya album inom den närmaste veckan, och självklart kommer vi på Popgeni bloggen även att uppmärksamma de stora drakarna under 2014.
Men själv ser jag som min huvudsakliga uppgift och lust att fortsätta att lyfta fram artisterna och grupperna som inte släpar runt på ett gigantiskt stjärnstatus och därför aldrig får den plats och tid som de är värda i de mediala kanalerna.
Och det trots att de är minst lika bra, och i många fall klart bättre, än de största elefanterna.
Namn som den som inte bryr sig så mycket om att gräva aldrig kommer i kontakt med.
Att det inte kommer att dröja speciellt länge innan amerikanska singer/songwritern Samantha Cain är på mångas läppar är jag tämligen övertygad om.
"En av de fem bästa akter vi såg på årets SXSW, och omöjlig att inte bli helt charmerad av" skrev magasinet Spin efter hennes liveframträdande på den älskvärda musikfesten under 2013.
27 åriga Cain's tredje fullängdare "Kid Face" (Full Time Hobby/Border) som släpps den 13 januari i både England och Sverige har alla kvaliteter som behövs för att slå i de breda leden.
Med 11 spår som hon själv säger är musikaliska influerade av gentlemän som Neil Young, Woody Guthrie, Jason Molina och Sufjan Stevens och som definitivt borde attrahera anhängare av Sharon Van Etten, Gillian Welch, Laura Marling, First Aid Kit och andra likasinnade.
Systrarna Söderberg kallar henne till och med för en "role model" och föregångare.
J.Roddy Walston har kanske inte en lika fängslande sångröst som Samantha.
Men tillsammans med sina tre bandkompisar i The Business dukar Walston på album nummer tre "Essential Tremors" (ATO/PIAS Nordic/Border) upp ett totalt oemotståndligt smörgåsbord med tidlös southerrock som liksom bara syr ihop genrens finaste historik på elva låtar.
Smågenialt helt enkelt!
17 januari ska vara releasedatumet enligt Border Music och de borde väl ha generalkol även om ett par stora nätbutiker hävdar att det inte är den 10:e mars som gäller.
/Björn
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0