Löddrig kvalitets rock n'soul

 
Bad Barber
"Courteney Cox & Rock N' Roll (Bad Barber Records)
PPPP
Man ska inte krångla till det för mycket när man är ett vitt rockband och tänker lira rock n'soul.
"Man ska inte tänka efter så jävla mycket. Istället ska man spela omedvetet utifrån de influenser man har, sa sångaren Mange Andersson i en intervju i slutet av januari förra året.
När nu debutalbumet med det Skånebaserade bandet som förutom Mange består av Martin Nobel, gitarr, Gustaf Berggrensson, bas och Johan Meijer, trummor, släpps på lördag så lever man i allra högsta grad upp till det mottot.
Alla fyra har förflutet i Malmöband som Brickhouse och Bleek och på något sätt känns B.B. som en ganska naturlig fortsättning.
Men det är ändå en lite annorlunda Mange som sångare jämfört med i Brickhouse och tillsammans med sina tre bandkompisar har han lyckas utmärkt med ambitioner att forma ett personligt rock n' soul sound.
Jag påstår inte att det inte finns likheter och själva sticker de inte under stol med att man kan ana influenser som Hendrix, Audioslave, Rival Sons, Otis Redding, Wolf Mother, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age och till och med lite Beatles.
Men allt är i öronen på betraktaren och Bad Barber har i sitt teamwork och med ett läckert sound lyckas skapa en identitet som smakar fågel på albumets samtliga åtta spår.
Strategin att spela in så mycket som möjligt live i studio, använda sig av en 24-kanals bandare och korsa det med en modern studios digitala möjligheter gör att man automatiskt bara vill fingra på volymknappen. 
Björn Bostrand
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0