Inbjudande och varm folkrock

Uppsala bandet The Bland hittade en musikalisk gemensamhet som var så stark att de bestämde sig för att lägga sina utbildningar i malpåse och för att ge musiken en riktig chans.
De är ett modernt retroband som är kraftigt influerade av musiken från 60 och 70-talet och sättet som Bob Dylan, Neil Young, The Band och Rolling Stones använde sig av för att skriva klassiker.
Och liknelserna med soundet som nutida utländska efterföljare som exempelvis Fleet Foxes och Mumford & Sons målar är slående.
Efter två år av livespelningar och studioarbete så är debutalbumet "Strangers On The Side Of The Street" (Siv Sol Records/Border) klart för release fredag den 31 januari.
The Bland består av Axel Öberg, sång, trummor, Anton Torstensson, gitarr, banjo, dragspel och körsång, Gustaf Jacobsson, gitarr, mandolin, körsång, Olle Hylén, bas, körsång och Linus Kallin, klaviatur, körsång.
Faktumet att övriga fyra bandmedlemmar backar upp utmärkte leadsångaren Axel Öberg och att instrumentarsenalen är som den är ger extra syre till The Bland's inbjudande och varma folkrock.
/Björn
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0