Atkins och Cash is king

 
Nicole Atkins kommer från Neptune, New Jersey. Hennes debut "Neptune City" släpptes 2005 och spelades in i Malmö med Cardigansproducenten Tore Johansson. Och framför allt kom hennes rötter fram här. Den Chrisse Hyndespunkiga attityden och Steve Nicks känsla för melodier. Roy Orbinsons känsla för drama och Tore Johansson fick ge allt en svensk indiekänsla, Nya plattan "Slow Phaser" är även den inspelade i Malmö Med Tore som producent. Och här märks också släktskapet med artister som Ellen Sundberg. Allt från drömska Lana Del Ray vibbar och Feist snåriga små melodier, till balansen mellan Country och pop som Neko Case, som i "Girl You Look Amazing".
"Slow Phaser" är ett väldigt starkt album och sätter redan nu en hög nivå att nå upp till för singer/songwriters. Det roliga är att jämtländska Ellen Sundberg är också där uppe numer. Och frågan är om Ellen med sin nya, kommande platta tar ett rejält kliv framåt nu. I varje fall är hon i samma vatten som Atkins och även Rosanne Cash.
 
 
För den som har missat det, så har Rosanne Cash släppt ett nytt album. Efter att Pappa Johnny gått ur tiden, så beslöt sig Rosanne Cash att fokusera på albumet "The List" från 2009. Det är de låtarnma som Johnny Cash listade upp som de hundra bästa sångerna som dominerat de senaste åren. Dessutom beslöt hon sig att renovera och göra om pappa Johnnys barndomshem i Dyess, Arkansas till ett museum. Ett projekt som öppnade många minnen och som blev en kreativ punkt. Så pass kreativ att det resulterade i den nya plattan "The River And The Thread". Som kan vara en av Rosanne Cashs bästa plattor. En platta som grundar sig i countrymusiken, men som allt mer växer sig större. Utanför countryns gränser. Dessutom rör det sig inte om några dussinlåtar, utan enkla melodier kombinerade med mer komplicerade arrangemang."The River And The Thread" är en skiva man kan lyssna ofta på och hitta nya detaljer hela tiden. Men i grunden rör det sig om melodistark country, som man inte kan vara utan, när man väl har hört det.
 
/Stefan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0