För bra för att inte känna till

Ibland får man bara finna sig i att ta på sig någon form av musikalisk dumstrut.
Som i Buford Pope´s fall när han tidigare i vår släppte albumet "Sticks In The Throat" (Unchained/Hemifrån) och man inte hade en susning att han sedan den självbetitlade debuten 2003 har hunnit med ytterligare tre fullängdare.
Nu är det ju inte så att Buford är en någon som gömt sig i en cabin i den amerikanska södern under dessa tio år eftersom det står Mikael Liljeborg på hans ID-handlingar och han är född på Gotland 1971.
Men det är aldrig för sent för bot och bättring och jag anknyter från och med nu till den stadig växande skaran av Buford Pope-fans både här hemma och utomlands.
Bob Dylan är husguden och med starka musikaliska relationer till liknade historieberättare som Robert Johnson, Neil Young, Tom Petty, Jackson Browne och Bruce Springsteen så har snickrat ett sound som tål de flesta jämförelserna.
Passionen till den amerikanska folkrock traditionen har alltid var Buford Pope´s ledstjärna.
På "Sticks In The Throat", med backning av ypperliga medmusikerna Pelle Jernryd, gitarr, Jörgen Lindström, bas, och Mattias Pedersen, trummor,  tar han ut svängarna och bjussar på ett rock'n'roll album där stabila och starka melodier hela spelar huvudrollen.
Helt enkelt för bra för att inte känna till!
OBS! I avsaknad av videos från "Sticks In The Throat" är de båda liveklippen låtar som finns på albumet "Matching By Numbers" från 2012.
/Björn

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0