Benjamin & Jack

Londonbaserade Bucketfull of Brains, som startades 1979 av Nigel Cross är inte bara ett klassiskt musikmagasin.
Sedan 2010 så är man också ett skivbolag med ett litet, men naggande gott stall artister med personlig rock, folk och countryrock som musikalisk läst.
Mest känd är John Murry som 2012 släppte debutalbumet "The Graceless Age".
I ett tidigt skede naturligtvis ratat och ignorerat av skivbolagsjättarna, men älskat av recensenterna och insiktsfulla lyssnare och med BoB som helt rätt plattform.
Murry´s stallkamrater heter Trent Miller, Edwards Rogers, The Snakes, Benjamin Folke Thomas och Jack Day.
De två sistnämda är båda aktuella med fullängdare som släpptes i England under fjolåret, och som i dagarna gjorts tillgängliga även i Sverige tack vare fingertoppskänsliga independentbolaget Hemifrån. 
Benjamin Folke Thomas är den i Göteborg svenskfödde singer/songwritern som under de senaste fem åren spelat sig till en allt större och fortfarande växande skara anhängare på folkscenen i London.
"Too Close To Here" (Bucketfull Of Brains/Hemifrån) har fått strålande recensioner i engelsk press med omdömen som, “a new UK artist…you should check out is Benjamin Folke Thomas. If you like Nick Drake, John Martyn, Van Morrison, Blood On The Tracks Dylan, then you will love…”.
Inspelad mestadels i Göterborg med svenska musiker är den en utsökt provkarta från en bländande gitarrist, strålande sångare och låtskrivare som serverar sin talang i form av countryfolk och akustiskt bestyckad rock.
Londonfödde polaren och kompisen Jack Day med samma odiskutabla färdigheter som Benjamin Folke har gått ungefär samma musikaliska väg.
Debutalbumet "The First Ten" (Bucketfull Of Brains/Hemifrån) är fylld med tio egenhändigt skrivna låtar som är ett knivskarpt kvitto på Day´s potential.
Det är lätt att förstå varför han med sin vackra och låtar, underbart balanserat Telecaster lir och en svidande personliga röst blivit ett-måste-ses-och-höras namn på London´s folkscener.
Två bedårande album helt enkelt som finns på Spotify, men som faktiskt måste ägas fysiskt.
/Björn
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0