Högtflygande ugglor

Montreal-duon Thus Owls med Erika Angell i spetsen är från början ett svenskt band från Göteborg och Stockholm. Erika träffade maken Simon Angell då han turnerade med Patrick Watson (och hon med Loney Dear), och Erika och blev helt betagen i hans experimentella approach till musiken.

Det tog inte lång tid innan de var gifta och började göra musik tillsammans. Simon flyttade till Sverige och de gjorde två plattor tillsammans med svenska musiker men det var inte förrän de flyttade till Montreal som de hittade soundet de verkligen ville ha.

På måndags släpps albumet "Turning Rocks" (Secret City/Border). Ett mycket spännande och melodiskt lockande album med tio personligt formade låtar och en högtflygande ljudbild som de själva säger har influerats och hämtat sin  inspiration från Talk Talk, Alice Coltrane, PJ Harvey och japansk 70-tals surf-rock.
Albumet kom till ur en kreativ process där de använde sig av en multi-media-scrapbooking metod som Erika lånat från filmbranschen.Historierna i låtarna är bland annat hämtade från Orust där Erika växte upp och där hennes familj bott i flera generationer.

Jace Lace från Besnards Lake har mixat albumet som är inspelat i Breakglass Studios i Montreal.
Thus Owls kommer till Sverige under vår/sommar för några spelningar men datum och platser är inte klara ännu.

Wall Street Journal kallade Thus Owls för “exquisite experimental chamber-folk” efter att de sett deras konsert på SXSW.
/Björn


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0