Stålmen på kulturuppdrag

The Men
"This Way" (TMI/Hemifrån)
PPPP
Smakfull återblick.
The Men är tillbaka med sitt fjärde album, föregångarna heter "The Men" (2002), "Return" (2006) och "Four Good Men And True" (2009), och det låter precis som jag vill.   
Rock'n'roll från Skåne och inte minst Lund har alltid varit en genuin kvalitetssäkring genom årtiondena och The Men har ett musikaliskt förflutet som ytterligare förstärker den sanningen.
Sångaren Sven Köhler (ex The Sinners), gitarristen Olof Wallberg (ex. Colubrids), basisten Ola Främby (ex. The Girls) och trumslagaren Niklas Kilenstam (ex. Thee Expression) är alla födda på 60 och tidigt 70-tal och har "trots" att de numera sorteras in i facket för medelålders män ett fräckt och oförstört förhållande till både rocken och rollen.
Köhler som fyllde 51 i april i år är en lika uttrycksfull och dynamisk som han någonsin var i fantastiska The Sinners på 80-talet och tillsammans med sina likasinnade polare skapar han glädjefylld, experimentell, explosiv och tidlös rock'n'roll med 60-talets sound som grundingridiens i de 13 spåren.
Men det är aldrig ens i närheten av urvattnad coverkänsla för The Men stöper om med passion och personlighet.
Och det är både en svår konst och kulturgärning på en och samma gång.
Liknande artister: The Sinners, The Girls, Pretty Things, The Who, Small Faces.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0