Powerpop goes the brain

 
The Tor Guides
"Lots Of The Pops! - Volume 1: Caught In A Sweet Refrain (Digit)
PPPP
Popmusik är en svår konst.
I alla fall om man vill förena den brittiska popboomen från 60-talet med den genetiskt sett ypperliga powerpop avkomlingen som exploderade ett tiotal år senare både på öriket och i USA, och som fortfarande är en lyckobrunn att ösa ur varje gång den lyckas armbåga sig fram i den allmänt rådande likriktade ljudtapeten. 
Nu vet jag inte riktigt om det är så som The Tor Guides, aka Torbjörn Petersson, tänkt?
Men oavsett hur funderingarna har gått så behärskar han genren med en kirugs precision på sin tredje fullängdare och föregångarna "Honeybees & Tangerines" (2007) och "Strawberries & Chocolates" (2012) är stöpta i ett likvärdigt melodiskt glänsande powerpop sound.
Förutom lite assistans av basisten Lars Ericson och Björn Höglund som hjälpt till med produktionen och läckra percussions så är detta till största ett verk av popsnillet "Pson".
Flowet blir lika varmt och innerligt oavsett om du väljer att färdas i låtordningen från öppningen "Dynamo" till avrundningen med "All About The Loving...reprise", eller shufflar dig genom den här storstilade och elegant personliga powerpopresan.
Själv har jag haft förmånen att känna och umgås med Torbjörn i ett antal år nu genom "nördprojektet" Popgeni där vi är ett tiotal mogna herrar som aldrig kommer att bli för gamla för att sätta igång och babbla osammanhängande om den livslånga passionen till de optimala pop och rocklåtarna.
För novisen som förhoppningsvis upptäcker The Tor Guides på Spotify för att sen investera i ett fysiskt exemplar av platta så bör man kanske också upplysa om att T.T.G. långt ifrån starten på popkarriären.
Torbjörn Petersson & Spade släppte 1982 vinylsingeln "Anklagad" och "Hemligheter" och sen har ett antal projekt passerat revy i det tysta.
Och kärleken till genren har alltid varit innerlig.
Liknande artister: All powerpop värd namnet
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0