Mäki stabil på egna ben

 
Favorite Hippies
"Sidekick Stories" (Rootsy.nu)
PPPP
Med Willy Clay på is så passar Örjan Mäki på att fokusera på sidoprojektet F.H.
Men gruppnamnet stämmer inte riktigt in på Mäkis låtar för här finns inga spår av San Francisco 1967.
Istället är det en blandning av de musikaliska uttryck som stått honom närmast hjärtat  under en lång karriär. Efter att ha lirat blues med bandet Backyard i 13 år skulle man kunna tro att avtrycken från den genren skulle vara betydligt tydligare.
Men uppenbarligen så har tiden i Willy Clay Band präglat Mäki ännu mer. Bluesmelankolin tränger fram med jämna mellanrum, men det skulle lika gärna kunna tas för countryvemod.
När Mäki, gitarr, sång, brorsonen Johan Mäki, gitarr, bakgrundssång, Mattias Kauppi, bas, och  Fredrik Elenius, trummor, tar bluesgreppet, som i "Time To Move On", Out on The Road" och "Hammerdown" så är standard 12:orna långt borta och man grundar istället med ett groove som smakar lika mycket rock och en hel del roll.
Blandat med den klassiska countrykänslan och den popigare altcountry kusinen, typ"Mexican Shores" som Örjan skrivit tillsammans med Chip Taylor, "No. 246", "Jenny" och "Simple Man", så blir "S.S" en elva låtarna lång resa som bygger på lika delar skickligt hantverk och stor passion gentemot ursprunget.
Björn Bostrand
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0