Karyn - chanslös i Idol

Mr. Herdell har smockat ut en fin trippel soulpop under det senaste dygnet där kvinnorna varit i majoritet.
Då kontrar jag med ytterligare en med en akustisk gitarr som ett fett finger i luften mot den där värdelösa Idoljuryn som tror sig vara coola och samla cred när de säger att de hatar kvinnor med akustiska gitarrer.
Sanningen är också den att de hatar allt vad personliga artister med en egen vilja och profil heter.
Istället är de liksom TV4 kedjade i de stora skivbolagens strypkoppel när det gäller mainstream musiken som man vill att medelSvensson ska svälja med hull och hår.
Men Popgeni älskar kvinnor, och män för den delen också, som vågar vara sig själva och låter sin talang blomma fritt tillsammans med både akustiska och elektriska gitarrer.
En sådan är amerikanskan Karyn Oliver med rötterna i Washington DC, men numera boende i New York City. Färska albumet "Magdalene" (Buxom County Records/Hemifrån) är högklassig singer/songwriting med pop, folk och country som bärande ingridienser.
Åtta egna kompositioner kryddas med två covers på Leonard Cohens magiska "Hallelujah" och J.C. Crowley och Peter Beckett´s "Baby Come Back".
Och även om man kan höra influenser och likheter med Emmylou Harris, Joan Osborne, Mary Chapin Carpenter och till och med en Janis Joplin emellanåt så är det Karyns egenart som dominerar.
Hon skulle naturligtvis vara helt chanslös i Idol.
/Björn 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0