Höstless. Men visst finns det små, varma ljuspunkter…

Så glider vi sakta in i en tid av murrigt mörker och skoningslös kyla. Sommarshortsen och flipflopsen dumpas i garderoben, vi drömmer oss bort i surfandet på resebyråsajter och/eller minns de där underbara dagarna från i somras vid Medelhavets azurblå vatten.

Jag söker tröst på samma sätt som jag alltid gjort.

I skivsamlingen ropar de där underbara höst- och vinterplattorna på uppmärksamhet. Nej, jag tänker inte på Eric Satie, det är lite väl för mycket av kontemplatoriskt vemod. Jag har aldrig riktigt förstått när man ska lyssna på den musiken.

Men George Winston funkar. Och på det stora hela det mesta i det finfina skivbolaget Windham Hills utgivning, där nämnde George är ett meganamn.

Kommer plötsligt att tänka på Andy Narell.

Lever han? Söker svaret på nätet, och jovisst. Andy levererar fortfarande sin finkänsliga oljefatspuls, såsom han hann göra på Windham-etiketten innan den gick i graven i samband med den snåriga ommöbleringen av musikbolagen.

Andy är som sagt en jävel på oljefat. Jag har ett par av de plattor han gav ut på Windham Hill under 90-talet och återvänder med glädje till dem vid den här tiden på året.

Mjukt och finstämt sveper musiken fram, som en mjuk våg mot land, ungefär samma känsla som Cesaria Evora, Kap Verdes drottning. Kan fortfarande inte förstå att hon inte längre finns med oss, men hennes musik är evig och somrigt varm.

 

En helt annan sak att värma sig med är att sitta hemma i soffan och fynda vinyl på nätet. Ginzas pågående rea bjuder bland annat på Niclas Frisks solodebut och Melody Gardots senaste. Bägge för under en hundring.

Och på CDON kan man fynda Oasis ”Dig your soul out”…. Ja, det är alltså den där mastodontboxen med cd:n, en dvd och fyra vinyl som nu reas för 199 pix. När den släpptes gick den på 699 sekiner.

Skynda fynda!

 

Och i övrigt blir det tunga riojor och mustiga grytor, moules mariniere, porterstek och en och annan moussaka med gängse tillbehör.

För retsina värmer faktiskt ganska skönt.

 

/Bengt Ola


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0