Dags för Wilsons stora genombrott

För två år sedan blev amerikanen Jonathan Wilson utsedd till "årets nya artist" av engelska musiktidningen Uncut medan konkurrenten Mojo listade Wilsons debutalbum "Gentle Spirit", som det fjärde bästa under 2011.
Han bär också på omdömet som säger att han med sin förstling gav folkscenen i Laurel Canyon en rejäl vitamininjektion.
De senaste åren har han jobbat med aktade namn som Tom Petty, Father John Misty, Erykah Badu, Jackson Browne och senast som viktig sidekick till legenden Roy Harper på dennes nya album "Man & Myth" som släpps på måndagen den 23 september.
Men trots genomslaget i musikmedia med debuten så är Jonathan fortfarande tämligen okänd i de breda lyssnarleden.
Men nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det.
Den 11 oktober kommer uppföljaren "Fanfare" som av skivbolaget Bella Union lite blygsamt betecknas som ett "ambitiöst och episkt folkverk".
Jag tvivlar inte det minsta på den varudeklarationen på en platta som gästas av bland andra Graham Nash, David Crosby, J. Tillman, Jackson Browne igen och Mike Campbell från Tom Petty & The Heartbreakers.
För er som känner att ni tillhör de "breda lyssnarleden" så är nedanstående livespecialare från alltid lika läckra KEXP, Seattle, ett utmärkt sätt att upptäcka och lära känna en extraordinär musiker och låtskrivare.
/Björn
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0