Wright passar överallt

Brian Wright
"Rattle Their Chains" (Sugar Hill/Hemifrån)
PPPP
Multiinstrumentalisten, låtskrivaren och sångaren från Texas verkar passar in nästan överallt.
På sitt fjärde album vandrar han vant och helt obesvärat mellan pop, american, country och folk och samtliga stilarter sitter perfekt.
"R.T.C." är ett varmt och personligt hantverk genom de 12 spåren och Wright tål utan tvekan jämförelserna med de ruggigt tunga namnen som finns listade i "liknande artister" nedan.
Han är en pricksäker och varm textförfattare och melodierna slår alltid i takt med hjärtat oavsett om det handlar om storslagen country som i "Haunted", popflytet i "Hear What I Want", det smått episka folkflytet i "Rosalee" eller det rootsiga bluesgunget i "Over Yet Blues".
På hyllade föregångaren "House Of Fire", debuten på Sugar Hill, gjorde han det mesta själv men här har han jobbat han med fullt band och albumet är inspelat livei studion.
Men den verkligheten känns nästan som en parentes i sammanhanget för Brian Wright verkar ha känslan som krävs oavsett hur förutsättningarna för produktionen ser ut.
Och man kan inte låta bli att ännu en gång förvånas över låtskrivarna från Texas som till synes hur enkelt som helst stapplar granna låtar på hög. 
Liknande artister: Townes Van Zandt, Steve Earle, Guy Clark, Jimmie Dale Gilmore, Joe Ely
Björn Bostrand 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0