Spel mot ett mål

Fattar ingenting!
Baskerys tredje fullängdare "Little Wild Life" nordiska släppdatum var den 9:e oktober och systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson har fått utsökta recensioner i tidningar som DN, Hallands Nyheter och Arbetarbladet den senaste veckan.
Men en sökning på siter som CDON och Ginza efter plattan ger nollresultat.
Beror den nollan på att den ges ut på egna oberoende bolaget Mother Tarantula?
Samtidigt distribueras albumet av Border, men en sökning på deras hemsida innebär också en nitlott.
Men på Spotify finns den med amerikanske producenten Matt Wignall (Mando Diao, Cold War Kids) inspelade 11 spåraren som firar stora triumfer med ett dynamiskt livenära sound som man fångade i en gammal danslokal i forna ÖstBerlin under hösten 2012.
Med en blandning av country, rock, små rockabillyslingor och stämsång som man kan dö för tar Baskery ytterligare ett steg upp på kvalitetsstegen.
"The Nono", "The Big Flo (Adios)", "The Reverend" och "The Last Beat" (alla låtarna utom hudnära accapella öppningen "Northern Girl" har titlar som börjar med The) är höjdarna på ett album som inte har en svag stund.
Hårt arbete under några år på livescenerna och flitigt turnerande i USA har lett till ett ytterst välförtjämt samarbete med ett amerikanskt musikförlag och under 2014 flyttar trion "over there" för att försöka fängsla medborgarna.
Jag är övertygad om att det blir spel mot ett mål.
/Björn
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0