Sir Paul gör mig varm inombords

Paul McCartney
"New" (Concord/Universal)
PPPP
Vad han har betytt för mitt musikaliska intresse är svårt att klä i ord.
Visst har det funnits enstaka tillfällen då man har funderat på om han tappat känslan, Wings "Wild Life" är ett exempel.
Men sett till helheten i en makalös karriär så handlar det om små svårupptäckta repor på en bländade yta.
När Sir James Paul McCartney 71 år gammal för första gången sedan 2007 års "Memory Almost Full" släpper ett nytt album med nytt eget material så blir man som livslång Beatles fantast varm inombords.
Inte bara för att kopplingarna till tidernas bästa band är uppenbara, hör titelspåret, "On My Way To Work", "Early Days", "Everybody Out There" och "Hosanna", låtar som skulle platsa på vilket Beatles album som helst.
Men också för att McCartney "trots" sin aktningsvärda ålder fortfarande visar ett glödande och totalpassionerat intresse för den stora konstarten som popmusik med de rätta generna verkligen är.
"New" är också ett tydligt bevis på att han är angelägen om att engagera sig i det nutida soundet, hör "Appreciate", "I Can Bet", "Quennie Eye","I Can Bet" och "Looking At Her", med Beatles banbrytande mallar som tydlig grund.
Att han har järnkoll på vad som ligger i tiden och är "inne" vittnar valet av producenter som han arbetat med. Paul Epworth (Adele, Florence & The Machine, Ethan Jones (Kings Of Leon, Laura Marling) Mark Ronson (Amy Winehouse, Lily Allen) och Giles Martin son till en annan Sir, producenten George Martin, som i allra högsta grad var delaktig att forma Beatlarnas sound.
Som sångare är Macca fortfarande bedårande bra.
Att det även gäller i låtskrivarrolllen behöver jag egentligen inte förtydliga.
Vinylen är beställd! 
Björn Bostrand 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0