Like a great album from The Band

The Deep Dark Woods
"Jubilee" (Sugar Hill/Hemifrån)
PPPP
Ibland kan jag bli lite trött på den melankoliska americana och folkpsychedeliska lunken och verkligen längta efter lite mer jävlaranamma och en och annan tempohöjare på plattor som i grunden är högklassiga.
Album nummer två från kanadensiska femman T.D.D.W. är ett lunkalbum. 
Men den parentesen brukar gå över tämligen snabbt, i alla fall om det som i det här fallet är ett platta som är full av strålande låtar och ett högklassigt, varmt och passionerat levererande från bandet.
"Jubilee" handlar mycket om att man ska kunna stanna upp och lyssna i en musikalisk verklighet som för det mesta går ut på att man ska köra över varandra.
Kan inte låta bli att fundera på vad som skulle hända om "Bourbon Street", "18th Of December" eller någon annan av de totalt 13 småsakrala spåren skulle dyka upp på reklamradiokanalerna eller någon av P3 eller P4:s spellistor?
Inspelad i en stuga i skuggan av Rocky Mountains nära Bragg Creak, Alberta, tar Ryan Boldt, Chris Mason, Lucas Goetz, Geoff Hilhorst och Clayton Linthicum lyssnaren med på en resa genom folkrock och country historiken i både USA och England och omfamnar den på sitt alldeles egna sätt.
Huvudsakliga låtskrivaren och gitarristen Ryan Boldt hypnotiska röst ligger i framkant i mixen och backas smakfullt upp av Mason och Goetz.
Mestadels inspelad live och dokumenterat på första tagningen så har spontaniteten dominerat i en syremättad produktion av Los Angeles baserade folkrockaren Jonathan Wilson som nästa vecka släpper sitt nya album "Fanfare".
"Like a great album from The Band", är Billboards omdöme och det är inget jag protesterar emot.
Liknande artister: Fleet Foxes, The Band, The Byrds, Fairport Convention, Dolorean.
Björn Bostrand 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0