Ekologisk rootskänsla

Själv vill jag sortera in honom som en legend i det amerikanska singer/songwriter facket.
Men jag är medveten om att det inte är så många på våra breddgrader som har bra koll på Texastrubaduren Terry Lee Hale som levt ett kringflackande liv under större delen av sitt liv.
Själv mötte jag honom musikaliskt första gången 1993 på hans andra album "Oh What A World" och med ytterligare fyra album på Glitterhouse etiketten under 90-talet höll han ett godkänt utgivningstempo.
Men på 2000-talet har det gått betydligt trögare för den genuine folk, rock, country och rootsleverantören med kritikerhyllade "Blue Room" (2000) och "Celebration What For" fyra år senare som enda livstecken på etablerat etiketter.
Men den 14:e oktober 2013 bryter han tystnaden med nya plattan "The Long Draw".
De senaste åren har Hale varit bosatt i Tyskland och Frankrike.
Men albumet är inspelat i Seattle, han är ju en av 80-talets gudfäder på den scenen, tillsammans med baskiska musikerna Nicholas Chelley, bas, och Frantxoa Errecarret, trummor, och Hale på gitarr och sång som huvudsaklig stomme.
Det finns dock en del gästspel från gamla Seattle vänner med förflutet i band som Nirvana, Mudhoney, The Walkabouts och Laura Veirs som också bidrar till ekologiska rootskänslan.
Det är också den som är det finaste med Terry Lee Hale och hans tonsatta berättelser som formats av ett liv på resande fot med äventyr och ett ständigt sökande.
/Björn
 
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0