Texas Red Dirt

Reckless Kelly
"Long Night Moon" (No Big Deal Records/Blue Rose Records)
PPPP
Willy Braun är tillbaka med 12 nya låtar som med sedvanlig stil vandrar ut och in och fram och tillbaka i countryrock, altcountry och americana.
Tillsammans med brodern Cody och gitarristen David Abeytas har han producerat plattan och när Ray Kennedy, Steve Earle's kompis i The Twang Trust, mixat helheten så blir kopplingarna till en yngre Earle på något sätt plötsligt väldigt uppenbara.
Men det är ju inget som dykt upp precis nu, för har man följt bandet genom åren så vet man att det alltid funnits solklara likheter mellan Willys och Earles läckert småraspiga baritonestämmor.
Och utan att på något sätt förringa de övriga bandmedlemmarna är det ju så att R.K. alltid varit Willys spelplan och här fortsätter han att skriva jordnära texter som reflekterar på livet som musiker på resande fot ganska långt ifrån en flashig tillvaro.
Hans röst ligger helt rätt långt fram i ljudbilden som en given ledsagare. Men brorsan Codys fiol och mandolin får också gott om plats liksom Abeytas sologitarr och Jay Nazz, trummor, och Joe Millers bas i rytmsektionen.
Jämfört med det två föregångarna "Somewhere In Time" (2010) och "Good Luck & True Love" (2011) så är det ett lite mjukare R.K. man möter den här gången.
Det varma titelspåret öppnar albumet för att följas av klassiga countryrock ballader och "The Last Goodbye", "Didn't Mean To Break Your Heart" och "The Girl i Knew" är precis vad titlarna skvallrar om.
Men självklart finns det också den tyngre viktklassen av Texas Red Dirt representerad.
I "Real Cool Hand", "Every Step Of The Way" och "I Can´t´ Stand It" borrar man ner klackarna i countryrockmyllan och skapar den där känslan som Steve Earle & The Dukes nästan har patent på.
Liknande artister: Steve Earle & The Dukes, Turnpike Troubadours, Chris Knight, Robert Earl Keen, Micky & The Motorcars.
Björn Bostrand 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0