En doldis att upptäcka

 

 Sue Young
"Gliding" (Motherlotus Records/Hemifrån)
PPPP
Under årets Texas Music Award for Female Vocalists nominerades Young till årets kvinnliga sångerska för albumet "Gliding" som släpptes förra året i USA.
Att det har dröjt så länge aom till den 25 november innan plattan släpps hos oss är kanske inte så konstigt med tanke på hur fett utbudet av folk och singer/songwriters är "over there".
Kan inte tänka mig annat änn att Sue som spelat gitarr och sjungit sedan 11 års ålder är en tämligen sällsynt doldis och i våra nordiksa musikbärare.
När nu "Gliding" är en realitet är det väl dags att upptäcka hennes "angelic voice" och färggranna musikaliska palett som även präglats av vistelserna i New Mexico och och lainamerika.
1985 flyttad hon till Austin, Texas för att försöka bli en del av den fina livescenen.
Sue började också jobba som musik och språklärare för spanska barn vilket även gav henne en ny karriär som låtskrivare och historieberättare.
Under Austin-åren har hon också vuxit som artist och låtskrivare och delat scener med tunga namn som Lyle Lovett, Townes Van Zandt, Jimmy Dale Gilmore, Jesse Winchester och Kenny Rankin för att nu lista några.
Med "Gliding" knyter hon cirkeln till sina country, folk, soul, gospel och americana influenser på ett ytterst stilfullt sätt.
Ofta klart nära Tish Hinojosa i sitt uttryck, och därmed ganska nödvändig för den som värdesätter det hudnära och vackra.
Jazzinspirerade "Future One And Only", latinfärgade "La Guitarra" och americana och countrystöpta saker som titelspåret, "Black Water", "String Of Pearls" och"Further Down The Road" sätter fingret på Youngs musikaliska bredd på ett album som snabbt blir till en njutning.
Björn Bostrand

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0