Edmunds igen

Det är över 20 år sen man senast hörde nya låtar med Dave Edmunds.
Men den 18:e november är det dags igen med lite nytt material från den den idag 70-årige Walesbördige pop, rock'n'roll och pubrocklegenden.
Det är knappast som Edmunds själv påstår, med en rejäl glimt i ögonvrån i den ytterst enkla promotionsnutten ovan, det bästa rockalbum som någonsin har spelats in.
"Again" innehåller totalt 15 spår med fyra nya låtar där "People Wanna Get High" och titelspåret "Again" är skrivna av honom själv. Dessutom gör han två covers av klassiker som "Georgia On My Mind" och "Your Song".
Nyinspelningar av "Chutes And Ladders", "The Claw", "Standing At The Crossroads" och "I Got The Will" tillför inte direkt något nytt jämfört med originalen samtidigt som albumet känns som en naturligt fortsättning på soundet från 1990 års "Closer To The Flame".
Men återseendet är klart välkommet och om det nu finns någon som tvivlar på Edmunds stora betydelse för den brittiska rockscenen under 70 och 80-talet så vill jag bara hänvisa till de fyra nedanstående avsnitten i helläckra Rockpile dokumentären "Born Fighters".
/Björn
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0