Boxing clever 1

CD'ns roll som ljudbärare ifrågasätts allt mer.
Många spår också en snar död för formatet som helt klart har hamnat i kläm mellan den digitala nedladdningen och vinylskivans Fågel Fenix uppståndelse.
Men i boxform kan CD'n vara en riktig pärla och att den långt ifrån är så usel som många vill göra gällande finns det många bevis på när en musikalisk karriär ska sammanfattas.
I Boxing Clever tänker vi ta strid för compact discen.
Först ut i försvarstalet för dess existensberättigande är 10CC "Tenology" (Mercury/Universal) 2012. 
En het excellent box som släpptes för att påminna om att det var 40 år sedan kvartetten Lol Creme, Kevin Godley, Graham Gouldman och Eric Stewart bildade bandet i Manchester, England, 1972.
Första klassens godbit för alla oss som med hull och hår sög i oss deras sex fullängdare från den självbetitlade debuten 1973 till 1978 års "Bloody Tourists"
"Tenology" innehåller fyra CD och en DVD.
Två av dem med den digra singeldiscografin, en med utvalda albumspår och den fjärde med b-sidor från vinylsinglarna som var ett hett format på den tiden.
På DVD'n kan man se alla "groundbreaking" promos, TV-framförande i legendariska program som Top Of The Pops, BBC In Concert, See You Sunday, Six Fifty Five Special och Pebble Mill. 
Jag hade flax att hitta boxen med ett av 70-talets mest betydelsefulla ( men samtidigt mest ignorerade brittiska band när pop och rockhistoriken från det deceniet ska skrivas) till första klassens rödlappspris.
Den numera utgångna "Tenology" finns tillgänglig i ett fåtal exemplar på nätsiter som Amazon.com, men då får man vara beredd att lägga upp en tusenlapp för att få ett oanvänt exemplar.
En del begagnade boxar existerar också på nätet och då med billigare prislappar.
/Björn
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0