En av de finaste doldisarna

 
Peter Bruntnell
"Retrospective" (Loose Music/Border)
PPPPP
Retropspective. Så kan man benämna det också.
Sanningen är en artist som sitter på en helt utsökt låtskatt utan att så många som borde känner till att den existerar. Och utan att han ens varit i närheten av den minsta lilla hit som han är så värd.
Engelsmannen Bruntnell har samlat på sig nio album i diskografin sedan debuten på etiketten Almo Sounds 1995.
På "Retrospective" finns 17 spår plockade från samtliga nio albumen och det skulle lätt kunnat vara dubbelt så många utan att sänka kvalitén det minsta.
I den musikaliska  vänkretsen finns namn som Peter Buck (R.E.M.), Scott McCaughey (The Young Fresh Fellows, The Minus 5), Kurt Wagner (Lambchop), Jay Farrar (Son Volt) för att nu nämna några som sysslar med liknande hudnära singersongwriter mission.
De här är ett utsökt tillfälle att upptäcka en av de finaste doldisarna på den brittiska musikscenen. Något som med största sannolikhet kommer att innebära att du utökar din samling med ytterligare några av Bruntnell verk.
För även om han ännu inte fått känna på "the sweet smell of succes" som det innebär att ligga högt på försäljningslistorna så är "Retrospective" både en hit och best of utgåva värd namnet.
Här nedan kan du också lyssna på och kolla in videon av den nyinspelade versionen av "Played Out" där Bruntnell vokalt backas upp av platinumsäljande Rumer.
Ännu en upplyst homo sapiens som fallit för Peter Bruntnells alldeles speciella utstrålning. 
Liknande artister: Wilco, Son Volt, Ryan Adams, R.E.M., Pete Droge.
Björn Bostrand
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0