Kolla Keating

 
Annie Keating
"For Keeps (Grapevine Music)
PPPP
Organisk americana på rootstemat som fängslat öron och sinnen världen över.
Det är en av omdömena på Massachusett uppvuxna Keatings fyra tidigare album och det är en innehållsdeklaration som håller även på femman.
Själv hade jag ingen koll på henne alls innan den här plattan som funnits på import sedan i april droppade ner i min brevlåda för några veckor sedan.
Men det känns helt rätt redan från första mötet och jämförelserna med Lucinda Williams, Gillian Welch och Bonnie Raitt är på intet sätt att ta i överkant.
Själv hör jag också musikaliska liknelser med personliga darlingen Gina Villalobos (längtar intensivt efter nytt material från det hållet) i lockande spår som "Storm Warning", "Right By You", "Take Only What You Can Carry","Leap Of Faith" och "Sidecar" där hon backas upp på ett ursnyggt sätt av ett stort gäng kompetenta och tight samspelta kompmusiker.
Hon är inte världens bästa sångerska, men i min värld har alltid personlig känsla och passion alltid spöat de som gapar högst för att nå höga C, och Keating är både spröd och stark på samma gång i sitt varmt smånonchiga vokala uttryck.
Enda plumpen bland de 12 spåren är den fyrkantiga funkrappen "Let It come", som känns riktigt malplacerad i sammanhanget.
Men det är bara en lite repa i lacken på ett album där hon avslutar med en öm och hudnära cover på Neil Youngs "Cowgirl In The Sand".
Liknande artister: Lucinda Williams, Gina Villalobos, Gillian Welch, Bonnie Raitt, Lynne Hanson.
Björn Bostrand
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0