Ett besök i Arthur Lee Land ett måste

Arthur Lee Land är den amerikanska Lyons, Colorado, baserade singer/songwritern, multiinstrumentalisten och loop artisten som helt i skuggan, i alla fall på våra breddgrader, släppte albumet "Cracked Open" i mitten av maj.
Som barn stämplades han som ett hyperaktiv av femte graden och i dag beklagar han att man inom det amerikanska skolsystemet inte använde sig av diagnosen ADHD som han menar kan vara en dynamisk gåva.
Att han är en mycket begåvad, attraktiv musiker och låtskrivare är de 10 spåren på "Cracked Open" ett odiskutabelt bevis på.
Och live ska Lee Land enligt amerikansk musikpress vara en innerlig upplevelse som one-man-band.
Han skriver musiken själv medan hans äkta hälft Carol Lee står för texterna.
Electro-americana är en en bra grund, men ljudbilden är också färgad av folkrock, bluegrass, country, worldbeat och melodiskt lockande popfeeling.
Själv säger han soundet på "Cracked Open" är starkt influerat av en turné som han gjorde i västra Afrika.
Hos oss distibueras "Cracked Open" av fina och passionerade independent bolaget Hemifrån som specialiserat sig på artister med en musikalisk ådra som oftast träffar direkt utifrån ett blandat och brett genreträd. Och jag lovar att det finns massor av godis att upptäcka där.
Smått häpnadsväckande att varken CDON, Bengans eller Skivhugget har "Cracked Open" i sitt sortiment, en brist som bör åtgärdas med det snaraste.
Däremot finns den i mission syfte på oftast suveränt utrustade Spotify och som nedladdning på iTunes.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0