Slow Fox behöver ingen cowboyhatt

 
Slow Fox
"Like The Birds" (Rootsy.nu)
PPPP
I titelspåret finns textraderna "i want to lay it down like Mary does, make them cry like Alison can and break their hearts with one refrain, just like Gillian".
Det är naturligtvis referenser till stilikoner och förebilder som Chapin Carpenter, Krauss och Welch som den 28-åriga Sofia Henricsson från Umeå hänvisar till.
Hon har väl fortfarande ett och annat att lära, men debutalbumet är helt utmärkt i sin singer/songwriter, altcountry och americana skrud.
Sofia har själv skrivit samtliga 11 låtarna och materialet växer sig så starkt att jag är övertygad om att Mary, Alison och Gillian definitivt inte skulle ha något emot att göra en Slow Fox-cover.
Adderar man faktumet att hon är en strålande sångerska som backas upp av ett högklassikt gäng musiker och att albumet är inspelat, mixat och mastrad av Pelle Henricsson i Tonteknik i Umeå så faller alla pusslbitar på plats.
Osvenskt och miltals från den svenska dansbandscountry är en kvalitetssäkring i sammanhanget. Och valet för Svensson som säger sig älska country borde vara hur enkelt som helst.
Liknande artister: Mary Chapin Carpenter, Alison Krauss, Gillian Welch, Eilen Jewell, Justin Townes Earle.
Björn Bostrand 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0