Peace of mind


 
Suktar du efter musikaliskt lugn?
Då har jag två allldeles utsökta tips med kapacitet att få dig i optimal balans och harmoni.
Carrie Day är kanadensiskan från Edmonton, Alberta, som just idag släpper sitt fjärde album "Life Is Like This", i Sverige på fina independent bolaget Hemifrån.
Carrie mixar sin klassiska skolning på piano med sim bakgrund på Edmontons indie, folk och rootsscen ocn resultat är för det mesta så att säga breathtaking. Helt enkelt en storstilad musikalisk uppvisning som man omfamnar omgående.
Hon är stilren och trygg i sitt eget uttryck, men jämförelsen som en artist mitt emellan Joni Mitchell och Cat Power haltar inte ett dugg.
Titelspåret, "Love Remains", "Time", "You Will Be Guided" och "Let Go Of Fear" är en magnifik full hand som inleder albumet och gör att man bara måste höra de övriga
Mixen av gitarrbaserad singer-songwriter pop och de mer orkestrerade låtarna är högklassig och styrs hela tiden av hennes odiskutabla begåvning.
 
Amerikanske bohemen och levnadskonstnären Rafe Pearlman har levt ett minst sagt brokigt liv där droger och diverse musikaliska uttryck som death metal, rock'n'roll och världsmusik har passerat.
Tillsammans med långvariga sidekicken, producenten och gitarristen Jonathan Plum och ytterligare en skara medmusikanter har Pearlman hittat en ny dimension på sitt tonsatta uttryck.
"Dust & Gold" (Hemifrån) som släpptes i det tysta i slutet av juli är på alla sätt en grann upplevelse.
Rafe är en magnifik sångare och Plum har naturligtvis förstått att placerat hans röst i en given huvudroll i den syrerika, melodiösa och sagolikt vackra ljudbilden.
För det är den som leder lyssnaren genom den fängslande "mantrapopen" som omfamnar mer och mer i takt med upprepningarna.
Båda albumen finns på Spotify.
/Björn
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0