Monokonst

 
Kim Lenz And The Jaguars
"Follow Me" (Riley Records/Border) 
PPPP
Det har droppats några skönt flummiga indieinlägg från mr. Herdell de senaste dagarna.
Men för att rensa luften ännu mer på Popgenikontoret så har vi lirat den Los Angeles baserade rockabillydrottningen Kim Lenz fjärde fullängdare på hög volym nästan hela måndagen, för att liksom hålla Idol-spöket på avstånd.
För chansen att det ska dyka upp någon fullfjädrad rockabilly queen i den kalkonen måste betraktas som näst intill obefintlig.
Men för att återvända till artister som får vara sig själva och göra det som de brinner för så petar Lenz in ytterligare en växel på platta nummer fyra, och i mitt musikaliska blodomlopp är det här hennes starkaste album hitills.
Nio av de 12 låtarna har hon skrivit själv och den tempomässiga skillnaden på låtarna är bred.
Här finns de coola glidarna i form av titelspåret, "Deejay", "Ghost Of You" och "Right Here With Me" som utifrån rockabilly grunden vinklar läckert på jazz, country och blues.
Man kompleterar naturligtvis på ett utsökt sätt med givna billybombare som "Pay Dearly", "Tumble And Fall", "Whiplash", "Cry Wolf och "Trust No One"
När sen Lenz och hennes band valt att rama in anrättning i en klockren monoproduktion på vintage utrustning så lyfter man "F.M." ytterligare till en personlig nivå där Kim är den stora vinnaren.
Liknande artister: Imelda May, Wanda Jackson, Stray Cats, Nick Curran, Lee Rocker.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0