Går inte att missa

 
Barrence Whitfield And The Savages
"Dig Thy Savage Soul" (Bloodshot Records/Border)
PPPPP
Magisk Fat Possum feeling!
Fast den här gången på Chicago rootsbaserade Bloodshot etiketten. 
Uppföljaren till 2011 års comeback "Savage Kings" är av samma råa och grovyxade virke, kanske till och med ytterligare ett snäpp upp på den kvalitetsstickan.
Och med "Dig..." är det sannerligen dags att omfamna Boston-legenderna som är ytterligare ett helt strålande bevis att alla åldrande musiker varken behöver eller vill bli musikaliskt tandlösa och sänka garden i takt med att åren tickar iväg.
58-årige Whitfield i fortsatt vokal toppform är en känslofull och galet bra "shouter".
Backad av originalgitarristen Peter Greenberg (ex. The Lyres, DMZ) basisten Phil Lenker, trummisen Andy Jody och saxofonisten Tom Quartull utgör man en ostraffbar maskin som drivs med dynamitladdad R&B och punkrock'n'roll och pumpar ur sig ännu en urstark musikalisk trolldryck som du knappast kommer att kunna njuta av i dagens beiga och tillrättalagda radiokanaler.  
Men skit i den trista sanningen och skaffa dig ett eget exemplar, eller ladda ner digitalt om du nu föredrar det, för hur du än väljer blir du ägare till en musikalisk upplevelse som sätter blodet i svallning.
Sen är det bara att skruva upp volymen och låta öppningsspåret "The Corner Man" bli det första spåret som golvar dig.
Men garanterat inte det sista. För Barrence och vänner stapplar knockouts på hög när man på ett obetalbart och klassiskt sätt råsvänger sig igenom dussinet väl valda covers och egna originallåtar.   
Faktumet att man efter sex album mellan 1984 och 1990 återförenades 21 år senare och levererar samma obrutna dynamik och känsla är inget annat än häpnadsväckade.
Och vad ska man säga om att kvartetten tillsammans med gästspel av ett gäng likasinnade musikaliska vänner spelade in härligheten på en enda dag i oktober förra året?
Liknande artister: The Detroit Cobras, Screamin Jay Hawkins, Bo Diddley, Link Wray, Little Richard. 
Björn Bostrand
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0