En skatt

 
Ett tips.
Gillar du seriösa samlingsalbum där artister av olika kändisdignitet, men med samma passion och likartad talang, tolkar andras låtskatt så är den elegant förpackade dubbel-CD'n "Music Is Love" (Route 61 Music/Hemifrån) en given investering.
Det kan vara stor skillnad på att göra en rakt-upp-och-ner-cover jämfört med att lägga ner lite mer arbetet och försöka sätta en egen prägel på originalet.
Det kryllar av båda varianterna bland de 27 tolkningarna av David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash och Neil Young låtar och alla går i mål med huvudet högt. 
Här finns personliga favoriter som Neal Casal, Carrie Rodriguez, The Coal Porters, Michael McDermott, Ian McNabb, Willie Nile, Elliot Murphy, Eileen Rose och Steve Wynn som alla greppar respektive låt på ett oantastligt sätt.
Och inte blir det sämre av att "doldisar" som Cindy Lee Berryhill, Clarence Bucaro, Andy Hill & Renée Safier, Nick Barker, Mary Lee's Corvette, Jenai Huff, Sucarcane Jane, Sadie Jemmett, Jennifer Stills ( jo, det är Stephens dotter), för att nu plocka några av de övriga medverkande, fyller på och sätter en briljant guldram på den här hyllningen.
"A singer-songwriters' tribute to the music of CSN&Y" är ungefär en miljon gånger viktigare och mer älskvärd än vilken volym som helst av Absolute Music.
En skatt!
/Björn 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0