En powerpopdröm

Det sägs att CD'n är död som musikbärare.
Inget kan vara mer fel när Jonathan "Jon" Auer "Songs from the Year of Our Demise" snurrar i spelaren och ettorna och nollorna berättar sanningen om de 18 spåren på Auers utsökta soloresa från 2006.
Normalt är han en oslagbar sidekick till Ken Stringfellow i amerikanska powerpopmissilen The Posies och "Songs..." är fortfarande den enda fullängdaren på egen hand från Auer.
Charmiga sjuspåraren "6 1/2" från 2001 där han gör covers av bland annat Psychedelic Furs "Love My Way",Madonnas "Beautiful Stranger" och Serge Gainsburgs "Bonnie And Clyde" har en annan bedårande infallsvinkel.
På den här 18 spår långa utgåvan, originalplattan har 15 låtar, står Auer för allt material och det är en powerpop platta som bjuder på genrens alla finaste beståndsdelar. 
Han spinner både på baroque popen från Posies "Dear 23" och på den rakryggade powervarianten från episka "Frosting On The Beater".
Och mitt i den hjärtligt melodiska tråden som går rakt igenom hela albumet så berör texterna allvarliga livsproblem som alkoholism, ansträngda relationer till sina föräldrar och kraschade romanser.
Fyndad på Dollarstore i Östersund för det häpnadsväckande priset av 10 svenska riksdaler en regnig och ruskig dag i Augusti 2013 är "Songs from the Year of Our Demise" en källa av tidlös storslagen popmusik att ösa ur.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0