En självklar snuttefilt

Div. Artister
"The Golden Demo - New Songs About Chaos & Transition" (Hemifrån)
PPPP
Jag älskar verkligen den här formen av tema och samlingsplattor.
"The Golden Demo/New Songs About Chaos & Transition" är en ytterst givmild historia från Hemifrån som är ännu ett av de numera få men ytterst älskvärda independent bolagen som ser till att den som aldrig får nog av nya musikaliska möten får sitt lystmäte tillgodosett, och det gäller praktiskt taget alla musikstilar du kan tänka dig.
"The Golden Demo" är en dubbel-CD med 25 låtar och 24 singer-songwriters i solo eller bandform som med country, americana, folk bjuder på högklassiga musikaliska möten och innerliga nya upptäckter.
Med undantag för Sid Griffin (The Long Ryders), Greg Copeland, Good Intensions och Michael Weston King så handlar det här för mig om nya bekantskaper som gång på gång skapar tuppskinn.
Jenai Huff "Just Like Me", Jeff Larson "Underneath The Sattelite Sky", Hat Check Girl "Jesse & Frank", Kenny White "Letter From X-Ray", Stephen David Austin "Laurel Canyon", Forest Sun & Ingrid Serban "Someday", Luisa Jordan-Killoran "Demon Revisited", Doug Ingoldsby "Brothers", Kenny White "Out Of My Element" och Janni Littlepage "Winds Of Change" är exempellösa uppvisningar på sånt som man bara måste studera närmare.
För trots att det handlar om två dussin olika namn som levererar så känns det aldrig splittrat. Istället som en stor och trygg familj som balanserar upp släktträdet på oantastligt sätt.
"The Golden Demo" är till största delen fylld av musikalisk briljans, närhet och värme som gör den på många händer till en av de mest självklara snuttefiltarna och stämningshöjarna när vinden börjar vina runt knutarna.
Björn Bostrand 
 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Vart kan man beställa denna?

Svar: Hej Tomas!Ursäkta mitt sena svar. Den går att beställa både på Rootsy.nu och CDON.
Men det kanske du redan har upptäckt.
Hälsningar
/Björn
Popgeni

2013-08-10 @ 13:17:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0